Registry Cleaner
je PC onderhouden
HomeRegistry Cleaner Artikelen › Maakt CCleaner de hype wel waar?

Maakt CCleaner de hype wel waar?

Langzame computers zijn de grootste irritatie van gebruikers die even snel een rapport of presentatie willen bewerken en opslaan. Maar gelukkig houdt een trage PC niet direct in dat je een nieuwe moet kopen of dat je de PC moet inleveren bij een technisch service bedrijf. Er zijn diverse programma's te verkrijgen die stellen dat zij jouw computer weer kunnen opknappen door het geheugen gebruik aan te passen, het register op te schonen, oude bestanden te verwijderen en nog diverse andere punten te controleren. Zogenaamde registry cleaners scannen jouw hele systeem en zoeken naar verstoppingen en verwijderen deze. Deze verstoppingen vertragen het opstarten van de PC en werken het snelle opstarten van softwareprogramma's tegen. Een goed register schoonmaak gereedschap scant naast het register ook de eventuele beschadigde bestanden eb gefragmenteerde bestanden zodat ook deze gevaren worden verholpen nog voordat het register wordt aangepakt.

Eén van de populaire register cleaners is CCleaner. Het is zelfs zo populair dat het vaak wordt gebundeld met andere software pakketten of standaard wordt meegeleverd met nieuwe systemen. Wel staat RegClean bekend als de meest gebruiksvriendelijke tool en Registry Sweep zou de beste technische ondersteuning hebben. Toch is Ccleaner veel populairder. Natuurlijk is een belangrijke reden dat het gratis is, deze software wordt beschikbaar gesteld met de freeware licentie. Maar dit is niet de enige reden. Ccleaner doet zijn werk goed en het werkt heel snel.

Cccleaner heeft een zogenaamd dual scan systeem. De eerste scan kijkt naar de instellingen in het register die te maken hebben met installatie en deinstallatie van software en hardware. Vaak blijven deze entries onnodig staan en kunnen dus worden verwijderd. Ook scant de tool onnodige koppelingen / referenties die ervoor kunnen zorgen dat de computer langzamer gaat werken. Vervolgens zorgt de tweede scan ervoor dat alles wordt verwijderd dat niet meer op het systeem aanwezig hoeft te zijn. Hierbij let Ccleaner natuurlijk wel op het gevaar van het verwijderen van bestanden die kunnen zorgen voor computerproblemen zoals het zelfs vastlopen van het systeem.

Maar vergeet niet dat eigenlijk niets echt gratis is op internet. Dus waarom is Ccleaner Free wel gratis te downloaden? Ze kunnen het voor nop aanbieden omdat ze ook de Yahoo browser toolbar installeren zodra je een install uitvoert van deze freeware. Echter, je kunt dit gewoon uitzetten / uitvinken als je wilt. Tsja en dan is het toch echt gratis zonder verborgen agenda.

Kortom, CCleaner is voor het opschonen van het Windows register echt één van de betere gratis software oplossingen. Maar het is zeker niet de enige, je mag dus best ook kijken naar andere tools die gratis worden aangeboden. Mogelijk voldoen die op meerdere punten aan jouw specifieke eisen. Heb je geen tijd / zin om dit allemaal uit te zoeken? Download dan gewoon Cccleaner